Casas Sitori

The sunny side of life

Phone: +32 499 783031

Bestemming

La Ràpita

Een vakantie met voor ieders wat wils, anders dan anders.
Vol zon, zee en ontspanning.

Een vakantie om nooit te vergeten!
 




Fietsen in de Delta d'Ebre

U kan in Deltebre ook (electrische) fietsen huren waarmee u mooie fietstochten kan maken door de 'Delta d'Ebre'.

Via deze link Delta Cleta kunt de mogelijkheden bekijken en eventueel ook meteen uw fiets reserveren.
Op de website staan ook verschillende fiets routes met de bijbehorende afstanden. 



 

Het dorp

Met zijn brede, goudgele stranden is dit precies wat u kunt verwachten van de Costa Dorada.
Sant Carles de la Ràpita is een gezellige bad- en vissersplaats die grenst aan het natuurgebied "Delta del Ebro".
Als u toe bent aan een heerlijke zonvakantie in Spanje, zult u zich hier snel thuis voelen. De gezellige restaurantjes, terrasjes en winkeltjes maken het plaatje compleet.
Daarnaast worden er tijdens de feestweek in juli tal van activiteiten georganiseerd, o.a. stieren rennen, vuurwerk shows, allerlei folklore optochten, etc. .
Iets om niet te missen.
 

Eten & drinken

De badplaats geldt als de culinaire hoofdstad van de streek; vooral de zeevruchten zijn hier verrukkelijk! Er zijn tal van restaurantjes, tapas bars, ijssalons, enz., waar je overal, op ieder niveau heerlijk kan ontbijten, lunchen of dineren.
Enkele voorbeelden hiervan zijn:
Ontbijt: Adam’sGreenLo Cafe del BarriArtisansMasdeuTradicionarius, enz. .
Lunch of diner: Taberna Dalmau, Restaurant Las Palmeres, Restaurant Can Batiste, Restaurant VaraderoRestaurant Bar EspagnolMarieta TaperiaTapasanta, Pizzeria BonsaiLa Torre de Pizza, enz.
Op het water in de delta kan u terecht bij L’Avi Agusti, voor de lekkerste mosselen, oesters of paella met zeevruchten. Bij L’Avi Agusti kan u ook meteen kennis maken met de mossel en oester hangcultuur.
Dessert: Voor de allerlekkerste ijsjes en/of koffies is La Vella Al Vent, de uitgelezen plek op 200 wandelpassen van Casas Sitori aan de Passeig Maritime

Daarnaast vindt u op +/- 20 km afstand van Casas Sitori, in Ulldecona, 2 sterren restaurants, L’Antic Moli en Restaurant Les Moles beide bekroont met 1 Michelin ster voor als u op het allerhoogste niveau culinair wil genieten.

Ontspanning & activiteiten

Sant Carles de la Ràpita is een levendige badplaats, met faciliteiten voor alle soorten sporten. Zo kunt u er volop zwemmen, paddle surfen, windsurfen en zeilen. Ook zijn er fraaie locaties om te duiken en snorkelen. Zowel de omgeving van de delta, als de nabij gelegen bergen bieden wandelaars en fietsers voldoende uitdaging om hun energie kwijt raken. Naast zon, zee en strand heeft San Carles ook cultuur historische bezienswaardigheden, vooral uit de Moorse tijd. Natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken in de Delta del Ebro, een natuurgebied met zandduinen, meren en bijzondere vogelsoorten, waaronder flamengo's.

Voor meer info kan u op onderstaande links klikken:
Paddlesurfen, Bootje huren in de jachthavenKitesurfen, Diverse watersporten, Wandelen & hiking en Parc Naturel.
Op tripadvisor vind je een aantal van deze activiteiten met recencies terug.

Strand & zee

Op het strand en bij de zee is het zalig vakantie vieren. Het strand ligt op 50 meter afstand van de appartementen in een rustige baai. De zachte (zand geen stenen) zeebodem loopt langzaam af. Tot wel 100 meter in de zee kan je staan. Ideaal voor alle leeftijden dus. Lekker zonnen en genieten tussen de Spanjaarden. Dit betekend dat het in de ochtend gezellig druk is en dat na 13.00 uur het strand volledig voor jou is!
Op het strand zijn 2 gezellige barretjes voor een "fris" drankje en heerlijke tapas. In het hoogseizoen zijn er op het strand bedjes en zonnen luifels te huur (± € 4,- per bedje). Direct aan jouw strand ligt de boulevard. Hier bevinden zich 2 van de beste restaurants uit de omgeving voor een heerlijke lunch of een romantisch diner met zeezicht.....

Peñiscola

Peñiscola ligt net boven de hoofdstad van de streek, Castellón de la Plana en staat bekend vanwege de 14e eeuwse burcht welke is gesitueerd op een enorme rots die je al van ver ziet liggen. Het kasteel, strategisch gelegen op een schiereiland en gebouwd tussen 1294 en 1307, staat op de ruïnes van een oude Arabische citadel. Het is een half uurtje rijden met de auto. U kunt er lekker rondstruinen en winkeltjes bekijken terwijl u omhoog loopt naar het kasteel. Het kasteel is toegankelijk voor publiek en geeft een mooi uitzicht op het dorpje en vaak is er ook een wisselende tentoonstelling in één van de kasteelzalen. In hartje winter zijn veel winkels gesloten, houdt u daar rekening mee. U kunt vanaf de haven van Peñiscola een boottocht maken in "Golondrina" om Peñiscola vanaf de zee te zien.

Jardin de Papagayo

Vlakbij Peñiscola (in Benicarlo) is de "Jardin de Papagayo": een vogeltuin waar u zelf de vogels kunt voeren. Super leuk voor kinderen. Er is ene speciale ‘klim’ route en western dorp gemaakt waar ze tussen de kangoeroes kunnen lopen.
Klik hier voor meer infomatie over de papagaaien tuin

Morella

Dit prachtige oud middeleeuws dorp bevindt zich op een dik uur rijden landinwaarts. Morella is bekend om haar dekens en breiwerk. U kunt hier heerlijk warme truien kopen voor de Nederlandse winter. Er zijn ook veel aparte winkeltjes. Ook vindt u hier verschillende musea met archeologische ontdekkingen (dinosaurussen en fossielen die in de omgeving zijn gevonden) en u kunt het kasteel bezoeken. Het is een leuke dagtrip om meer van het binnenland van de provincie Castellon te zien. Houd er wel rekening mee dat het in de winter er een stuk frisser is, een vest of jas is geen overbodige luxe!

Sanctuario Virgen de la Balma-Zorita

Sanctuario Virgen de la Balma-Zorita is een indrukwekkende plaats om te bezoeken en goed te combineren met een bezoek aan San Mateu of Morella. Het bestaat uit helft kerk (gebouwd 1667) en helft grot, waar natuurlijk een Maria verschijning heeft plaats gevonden (anders was het geen "sanctuario"). Een herder werd door een licht gewenkt naar de grot en zijn verlamde arm werd genezen. Vanaf die tijd is de plek een pelgrimsoord waar mensen naar toe trokken om verlost de worden van de duivel of om te genezen van aandoeningen. Aan het begin van de grot bevindt zich een klein restaurant dat ook een hotel is. In het weekend is het sanctuario open van 11.00 tot 20.00, doordeweeks is het gesloten tussen de middag (tussen 13.00 en 16.30) en op maandag de gehele dag.
Klik hier voor alle informatie over deze Sanctuario

Markt

Bijna alle dagen van de week is er wel een markt in de omgeving. Op zaterdag is er markt in Sant Carles de La Rapità. Van heerlijke lokale specialiteiten, bikini’s, Paella pannen tot en met beddensprei. Kortom voor ieder wat wils. Wel even een heerlijke kopje koffie met zo’n zoete croissants proeven op een van de vele terrasjes. Mmm genieten!

Klik hier voor de weekmarkten in de provincie Castellon

Klik hier voor de weekmarkten in de provincie Tarragona

En nog veel meer...

Sant Carles de la Ràpita heeft een pallet aan activiteiten en bezienswaardigheden, die voor jong en oud, actief en passief een plezierig verblijf waarborgen.

Klik hier om alle bezienswaardigheden en evenementen in de Delta d' Ebre te ontdekken
Deze website is in 7 talen talen waaronder Nederlands beschikbaar!